در این مقاله به برخی از ویژگی ها و تفاوت انواع دستگاه تصفیه هوا اشاره می کنیم. حتما پیش از خرید دستگاه تصفیه هوا از ویژگی ها و امکانات آن بطور کامل اطلاع حاصل نمایید.

انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس نحوه فیلتراسیون

 بطور کلی دو نوع سیستم فیلتراسیون در دستگاه های تصفیه کننده هوا وجود دارد. با توجه به این ویژگی باید مناسب ترین دستگاه را خریداری نمود.

1- فیلتراسیون پسیو یا غیرفعال

فیلتراسیون پسیو یا فیلتر غیرفعال، هوای محیط را با کمک فن های تعبیه شده به درون دستگاه وارد می کند. هوا از انواع فیلترهای پالایش شده عبور می کند. آنگاه هوای بدون آلودگی را از سمت دیگر دستگاه خارج می نماید. این روش در فرایند تصفیه هوا، هیچ گونه آلودگی مضری را تولید نمی کند. فیلتر پسیو، تنها ذرات معلق را درون فیلترهای دستگاه گیر می اندازد.

2- فیلتراسیون اکتیو یا فعال

در فیلتراسیون اکتیو یا فیلتر فعال، علاوه بر اینکه فیلتراسیون پسیو در دستگاه تصفیه کننده هوا انجام می شود، هوای محیط را برای از بین بردن ذرات آلاینده یونیزه می کند. ذرات یونیزه شده به دلیل سنگین شدن روی کف محیط رسوب می کنند.

با این حال این فرآیند علاوه بر حذف آلودگی هوای محیط، باعث تولید گاز ازن نیز می شود که برای سلامتی افرادی که تحت تاثیر این گاز هستند بسیار خطرناک است. و آگاه باشید در صورت تماس مستقیم در غلظت بالا یا زمان طولانی با این نوع گاز، عواقب و عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. 

در پنتا، فیلتراسیون پسیو و اکتیو بدون تولید ازن عمل تصفیه و ضدعفونی هوا با راندمان ۹۹/۹۹% انجام می شود.

انواع تصفیه کننده هوا بر اساس فضای تحت پوشش

قدرت فن انواع دستگاه های تصفیه هوا و ابعاد فیلترهای تعبیه شده درون آن ها متفاوت است . هر کدام از انواع دستگاه های تصفیه هوا حجم مختلفی از هوا را می تواند تصفیه کند. دستگاه های کوچکتر حجم هوای کمتری را پالایش می کند و در نتیجه برای مساحت های کوچکتری مانند منزل مناسب ترند.

بنابراین پیش از خرید دستگاه تصفیه هوا، به فضایی که تحت پوشش قرار می گیرد توجه شود. همچنین میزان نرخ تحویل هوای پاک(CADR) در دستگاه ضدعفونی کننده هوا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

شرکت دانش بنیان پنتا، با استفاده از تکنولوژی‌های نوین پلاسما و کاویتاسیون، اقدام به حل چالش انتخاب بهترین نوع تصفیه هوا نموده است. جهت کسب اطلاع بیشتر شما را به مطالعه مقالات ” خرید بهترین دستگاه تصفیه هوا در ایران ” دعوت می نمایم.

انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس جنس و فیلتر

دستگاه های تصفیه هوای مختلف از فیلترهای متنوعی بهره می گیرند. اما بطور کلی اکثر آنها از فیلتر کربن، فیلتر هپا و  در کنار سایر فیلترها استفاده می کنند.

برخی از دستگاه ها مانند تصفیه دستگاه تصفیه هوا پلاسمایی پنتا علاوه بر این 4 فیلتر از یک فیلترپلاسمایی برای حذف آلاینده ها مخصوصا ویروس ها و باکتری ها استفاده می کنند.

فیلتر کاتالیستی
فیلتر کاتالیستی دارای خاصیت آنتی باکتریال، ضد میکروب، تصفیه هوا و … است. این نوع فیلتر در حضور یک عامل دوم فعال شده و عمل تصفیه هوا را انجام می دهد. اما نکته اصلی آن است که اگر سرعت هوای خروجی از دستگاه بالا باشد عملاً نابودی میکروب ها با راندمان پایینی انجام می شود چرا که فیلترهای کاتالیستی در حضور نور UV فقط در سرعت آهسته هوا عملکرد مناسبی خواهند داشت. این روش را حتی در تصفیه آب برای کشتن باکتری ها و ذرات آلاینده از آن استفاده می کنند اما بدلیل راندمان پایین رغبتی در استفاده از آن نیست.

فیلتر کاتالیستی در دستگاه تصفیه هوا در حضور لامپ uv

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالت متحده اذعان دارد که برخی از سیستم های کاتالیستی PCO قادر به از بین بردن آلاینده ها به طور کامل نیستند و در عوض آلاینده های جدیدی در داخل خانه تولید می کنند که ممکن است باعث سوزش چشم ، گلو و بینی شود.

برخی از دستگاه ها مانند تصفیه دستگاه تصفیه هوا پلاسمایی پنتا علاوه بر این 4 فیلتر از یک فیلترپلاسمایی برای حذف آلاینده ها مخصوصا ویروس ها و باکتری ها استفاده می کنند.

فیلتر کربن

این نوع از فیلترها همچنان که از نام آن مشخص است دارای کربن فعال بر جداره ی خود می باشد.

اما کربن فعال چیست؟

کربن اکتیو یا زغال فعال، یک پودر سیاه‌ رنگ است که از پوسته مواد طبیعی یا از مواد نفتی بدست می آید.

هنگامی که زغال در دمای بالا تحت فشار قرار گیرد، کربن اکتیو به وجود می‌آید.

کاربرد کربن اکتیو در دستگاه تصفیه هوا

بواسطه ی خواص ساختاری این محصول، شرکت های زیادی از آن برای حذف آلاینده‌های گازی و بوها از محیط ه استفاده می نمایند. از همین قابلیت کربن فعال هم در دستگاه‌های تصفیه هوا استفاده می‌شود تا هوای محیط‌های بسته و مسقف، تصفیه و پاکسازی گردد.

بنابراین فیلتر کربن فعال توانایی حذف مواد شیمیایی و بوهای موجود را داراست. البته این فیلتر مصرفی است که باتوجه به غلظت آلودگی های موجود در محیط، پس از مدتی اشباع شده و بایستی تعویض آن انجام شود.

فیلتر هپا

معمولا دستگاه های مورد استفاده در بازار از فیلتر هپا استفاده می کنند تا بتوانند حد بالایی از آلاینده ها و بار میکروبی را از محیط پیرامون خود حذف کنند. جهت اطلاعات بیشتر شما را به مطالعه دستگاه تصفیه هوا با فیلتر هپا دعوت می نمایم.

فیلتر پلاسمایی

یکی از انواع فیلترهای دستگاه تصفیه کننده هوا، فیلتر پلاسمایی است. این فیلتر جدیدترین تکنولوژی به کار رفته در تصفیه هوا می باشد. این فناوری بدون استفاده هیچگونه ماده شیمیایی و فقط با مصرف برق پایین، انجام فرآیند تصفیه و ضدعفونی هوای محیط را انجام می دهد.

شرکت پنتا متخصص در تولید سیستم ها و فیلترهای پلاسمایی براساس تکنولوژی فرانسوی می باشد.

پلاسمای سرد/فیلتر پلاسمایی/ راکتور پلاسمایی با ماژول یون ساز (Ion Technology) متفاوت است چرا که در فیلتر پلاسمای سرد عملاً با یک نوع فیلتر که عمل تخریب را در داخل دستگاه انجام می دهد روبرو هستیم.

تصفیه هوا با فیلتر پلاسمای سرد - شرکت پنتا پلاسما تولیدکننده انواع دستگه تصفیه هوای پلاسمایی
یکی از انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس فیلتر ، فیلتر پلاسمایی یا راکتور پلاسمایی می باشد. کاری از شرکت پنتا پلاسما

انواع تصفیه هوا بر اساس نام برند

شرکت های مختلفی نسبت به تولید دستگاه تصفیه هوا اقدام نموده اند. برخی از این شرکت ها، برندهای شناخته شده ای هستند؛ مثل شرکت سامسونگ، شیائومی، جی پلاس و…. برخی هم شرکت های نوپا و تازه تاسیسی هستند که فناوری جدیدی را به دستگاه تصفیه هوا اضافه نموده اند مثل شرکت پنتا و plasmair . برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع برندها از نظر فنی، کارایی و خدمات پس از فروش شما را به خواندن مقاله ” دستگاه تصفیه هوا چه مارکی خوبه” دعوت می نمایم.

امکانات دستگاه تصفیه هوا

 هر مدل دستگاه تصفیه هوا غیر از تجهیزات تصفیه کردن هوا، امکانات جانبی مختلفی را ارائه می کند. برای مثال در برخی از دستگاه ها، سنسور تشخیص آلودگی هوا تعبیه شده است. پنل لمسی ، کنترل از راه دور، تایمر هوشمند، قابلیت بهینه سازی مصرف انرژی، قابلیت قطع دو قطب RCCB از جمله سایر امکاناتی است که دستگاه های مختلف از آن برخوردارند.

قیمت انواع تصفیه کننده های هوا

قیمت خرید دستگاه تصفیه هوا با کیفیت ساخت آن ارتباط مستقیم دارد. یک عامل تعیین کننده در قیمت دستگاه تصفیه کننده هوا، تکنولوژی به کار رفته در فیلترهای آن می باشد. معمولا در بازار دستگاه تصفیه هوا با فیلتر هپا موجود است؛ که می تواند حد بالایی از آلاینده ها را از محیط پیرامون خود حذف کند.

اما اخیرا تکنولوژی جدیدی در دستگاه تصفیه هوا تعبیه شده که علاوه بر اینکه دارای فیلتراسیون های مختلف، نظیر هپا14، فیلتر کربن، فیلتر UV و فیلتر سیمی می باشد؛ راکتور پلاسمایی نیز دارد. این موضوع مسلما بر روی قیمت دستگاه تصفیه و ضدعفونی کننده هوا تاثیر می گذارد.

دستگاه تصفیه هوا پلاسما ساخت شرکت پنتا با تکنولوژی پلاسمای سرد این قابلیت را دارد که تمام هوای محیط اطراف خود را از انواع میکروب، ویروس، باکتری و قارچ پاکسازی نماید.

بنابراین پیش از خرید دستگاه تصفیه هوا، به فضایی که تحت پوشش قرار می گیرد توجه شود. همچنین میزان نرخ تحویل هوای پاک(CADR) در دستگاه ضدعفونی کننده هوا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.